Foto: Marianne Nijmeijer - Maris uit Hellendoorn is te gast in de ring Ommen

Ring Ommen bijeen rond thema 'een veilige gemeente'


Het thema ‘een veilige gemeente’ is een van de meest besproken thema’s op dit moment in de kerkenraden. Vandaar dat de ring Ommen de veilige gemeente als belangrijkste thema heeft geagendeerd voor de komende ontmoeting.

Kerkenraden zijn genodigd voor de bijeenkomst van de ring Ommen op maandag 21 oktober om 19.45 uur in het gebouw De Schakel achter de Ichthuskerk te Lemele. Het adres is Lemelerweg 74, 8148 PD Lemele.

In de convocatie schrijft ds. Leon Eigenhuis: ‘Het is goed om elkaar weer te ontmoeten en ervaringen uit de delen. Deze keer rondom het thema ‘Een veilige gemeente’. Daarbij zal het gaan over het belang van het aanstellen van gekwalificeerde vertrouwenspersonen per gemeente of per ring van gemeenten. Het advies van de classis is om als gemeenten hierin samen op te trekken en twee personen te benaderen: een man en een vrouw’.


In de ring Ommen trekken de gemeenten van Beerzerveld, Daarle, Daarlerveen, Den Ham en Vroomshoop hierin samen op en hetzelfde geldt voor de gemeenten Oud-Avereest/Balkbrug, Dedemsvaart, Lemele, Lemelerveld en Ommen.


Over het waarom en het belang van vertrouwenspersonen zal een gastspreker, mevr. mevrouw Marianne Nijmeijer-Maris een en ander vertellen.


Ook zal het gaan over het VOG aanvragen voor vrijwilligers/ambtsdragers die met kwetsbare mensen werken of leidinggevende taken hebben en voor predikanten en kerkelijk werkers, verbonden aan een gemeente. De landelijke kerk komt nog met een instructie. De plicht loopt vanaf 01-07-2025.


‘Graag verwelkomen we’, schrijft men in een uitnodiging, ‘per kerk twee ambtsdragers uit uw kerkenraad om deze belangrijke bijeenkomst van de ring Ommen bij te wonen. U kunt de namen doorgeven aan Janny Stegeman via de mail: ring.ommen@gmail.com’.