Foto: de werkgroep Permanente Educatie; intervisie-groepen zijn ongeveer even groot, vaak evenwel nog iets groter dan de groep in beeld (archieffoto)

Classis wil intervisiegroepen in kaart brengen


De classis Overijssel-Flevoland wil een actueel bestand samenstellen van intervisie-groepen. Daarvoor zijn contactpersonen van werkgemeenschappen benaderd met de vraag of zij weet hebben van dergelijke groepen in de regio. Ook via dit bericht op de website probeert de classis lezers te bereiken die een mailtje willen sturen met relevante informatie.

Met enige regelmaat stellen predikanten en kerkelijke werkers de vraag of er intervisiegroepen zijn waarbij ze zich kunnen aansluiten. De werkgroep Permanente Educatie, die de opzet van studieverloven bespreekt, adviseert af en toe een pastor om zich aan te sluiten bij een intervisiegroep. Dan komt ook de vraag op: Bij welke intervisiegroepen kan ik me aansluiten? Daarvan bestaat geen inventarisatie. Dus enig overzicht helpt, zowel om concrete aanvragen te verwijzen naar een bestaande groep, als ook om het fenomeen ‘intervisie’ wat breder voor het voetlicht te brengen.

Intervisie is een georganiseerd gesprek van enkele vakgenoten. Ze bespreken in de regel een casus, vergezeld van een vraag die is geformuleerd door degene die de casus heeft ingebracht. De tekst geeft een korte beschrijving van een situatie waarmee de casusbrenger zelf te maken heeft.  Met het gesprek probeert de casusbrenger meer zicht te krijgen op mogelijke handelingen.

Concreet zijn er vier vragen waarop de classis graag antwoord wil hebben.

Vraag 1: Uit hoeveel leden bestaat de intervisiegroep?
Vraag 2: Staan jullie open voor nieuwe leden?
Vraag 3: Hoe vaak komen jullie bij elkaar per jaar?
Vraag 4: Hoe vullen jullie de agenda?

Heb jij informatie over een intervisiegroep of kan je een contactpersoon aanreiken van een intervisiegroep, mail het even – als je wilt – naar: k.vanderkamp@protestantsekerk.nl