Foto: Impressie van de gezamenlijke maaltijd

Many nations – one people!


Als Protestantse Kerk proberen we de contacten met de migrantengemeenten verder te ontwikkelen. De Sionskerk te Zwolle heeft daar recent op 14 juli een initiatief in genomen, door een cultureel gemengde gemeente bij elkaar te nodigen. Er werd een interculturele samenkomst georganiseerd, waarbij voorgangers van drie verschillende gemeenten en ook andere gemeenten betrokken waren.

Het ging om ds. Hélène Evers, voorganger van de Sionswijk, ds. Munawar Massih, voorganger van een Pakistaanse gemeente, en ds. Hany Ghattas, voorganger van een Arabischtalige gemeente en er waren gemeenteleden met een Braziliaanse achtergrond aanwezig.


Er blijken in Zwolle – zo vermeldde de uitnodiging – 115 nationaliteiten op een ontspannen manier met elkaar samen te leven, maar ook wel grotendeels langs elkaar heen. Vandaar dit initiatief. Het thema kwam uit Openbaring 7: 9 & 10a: ‘many nations, one people!’.


Elke taalgroep nam deel aan deze viering met zang en verkondiging/getuigenis en na afloop was er een intercultureel diner. Geen Bijbelse ontmoeting zonder maaltijd tenslotte. ‘Een inspirerende samenkomst met een fijne ontmoeting na afloop’, aldus ds. Rutger Mauritz uit Kampen, die als coördinator van de contacten met migrantengemeenten voor de classis Overijssel-Flevoland initiatieven monitort en waar nodig stimuleert.

Foto: Iedere cultuur  heeft een eigen muzikale toonzetting