Op de foto: links pastoor Sandor Koppers, op de voorgrond ds. Kees Smit die de NGK-gemeente (vrijgemaakte kerk) De Lichtbron in Lelystad per 1 juni 2024 verruilde voor de NGK te Ermelo Rehoboth. Kees Smit werkte van 2016 tot 2024 in de polder. Met het afscheid van de twee broeders verandert de samenstelling van de kring van kerken Flevoland de komende tijd.  


Pastoor Sandor Koppers uit Almere gaat naar 't Gooi

Sandor Koppers vertrekt als pastoor uit de provincie Flevoland. Na 28 jaar verruilt hij op 1 oktober 2024 de Sint Bonifatiusparochie in Almere voor een parochie in het Gooi: Naarden, Bussum, Huizen en Blaricum. Bisschop Jan Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft dat besluit genomen.  

In de tijd dat Koppers in Almere werkte zag hij de parochie steeds internationaler worden. Een groot deel van de parochie kwam onder meer uit het Midden-Oosten. De aanwezigheid van zoveel migranten maakte het mogelijk om een nieuw kerkgebouw in Almere te bouwen. Aanvankelijk werkte de oorspronkelijk meer Nederlands gekleurde parochie intensief samen met de protestantse gemeente. Later pakte Sandor Koppers onder meer de oecumenische draad op via de kring van kerken in Flevoland. Sandor Koppers wordt opgevolgd door pastoor Franklin Brigitta.

Sandor werd geïnterviewd voor Omroep Flevoland: klik hier.