Poster uitgebracht bij het debat op 26 september

Twentse School voor Theologie brengt debat over 'Gereformeerde verlossingsleer'


‘Gereformeerde verlossingsleer’. Dat is het thema van de lezing en het debat dat de Twentse School voor Theologie organiseert op 26 september 2024 in de St. Mary Chapel, Diepenheimseweg 102 in Markelo. Prof. dr. Wim van Vlastuin verzorgt de inleiding. Mensen die er bij willen zijn kunnen zich opgeven via onderstaande link. De inloop is om 19.30 uur en het programma start om 19.45 uur.

Wim van Vlastuin is sinds 2005 docent systematische theologie en sinds 2015 hoogleraar Theologie en Spiritualiteit van het gereformeerd protestantisme aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is ook rector van het seminarium van de Hersteld Hervormde Kerk.

‘Christenen belijden dat ze ergens van verlost zijn geworden’, schrijft de organisatie in een toelichting. ‘De leer van verlossing wordt ook wel soteriologie genoemd. Voor gereformeerde en reformatorische christenen zijn woorden als verkiezing, roeping, wedergeboorte, geloof, bekering, rechtvaardiging, heiliging en volharding belangrijke begrippen in de soteriologie. Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Wie neemt het initiatief in deze verlossing? Ligt dat bij God of bij de mens? Wat is de verhouding tussen de soevereiniteit van God en de verantwoordelijkheid van de mens met betrekking tot de verlossing?’

De Twentse School voor Theologie is opgezet door enkele mensen met bijzondere theologische interesse. Dr. Matthijs van Ittersum uit Markelo is voorzitter en ds. Jan Adriaanse uit Lage (predikant te Denekamp) is penningmeester. De School heeft al diverse bijzondere bijeenkomsten georganiseerd, onder meer met prof. dr. Arnold Huijgen, prof. dr. Stefan Paas en prof. dr. Erik Borgman. De bijeenkomsten vinden plaats in het Twentse gebied, vaak in de Anglicaanse Kerk in Markelo (St. Mary Chapel), soms ook in de Stiftskerk in Weerselo.

Aanmelden kan via: www.twentseschoolvoortheologie.nl