Foto: Enkele deelnemers aan de Kring van kerken Flevoland tijdens een rondgang door de kerk, waarbij het doopbassin van de gastgevende kerk werd bekeken (doop door onderdompeling)

Bonifatiuskerk Almere en Grote Kerk Steenwijk gastgevers voor Kring van kerken


De Kring van kerken Overijssel en de Kring van kerken Flevoland komen begin oktober bij elkaar. Iedere pastor / predikant die een keer de kring wil bijwonen, kan zich te voren aanmelden en is welkom. De kring van kerken is bedoeld als ontmoetingsplaats voor mensen van verschillende kerken die verantwoordelijkheid dragen in hun kerkelijke gemeenschap. Er wordt geprobeerd om van de grotere richtingen in de kerk een persoon te laten meespreken.

Overijssel

De Kring van kerken Overijssel staat gepland voor vrijdagmiddag 4 oktober van 14.00 uur tot maximaal 16.30 uur in de Grote Kerk te Steenwijk. Het gaat om een spontane uitwisseling van zaken die er in de verschillende kerken spelen. Daarnaast zal ds. Marieke Ariesen – Holwerda de vernieuwde Grote Kerk laten zien en uitleggen vanuit welke filosofie er aanpassingen zijn gemaakt in de kerk. Het is een gebouw met een lagere drempel richting de wereld buiten. Ze gaat ook in op het vrijwilligersbeleid in de stad, onder meer over de bijzondere vorm van rouwbegeleiding die is ontwikkeld.

Flevoland

De Kring van kerken Flevoland staat gepland op vrijdagmiddag 11 oktober van 14.00 uur tot maximaal 16.30 uur in de nieuw gebouwde Bonifatiuskerk te Almere. Pastoor Sandor Knoppen, recent verhuist naar het Gooi, komt nog een keer terug om te vertellen welke keuzes hij heeft moeten maken als ‘bouwpastoor’ en vanuit welke filosofie de rooms-katholieke kerk een nieuw gebouw heeft laten verrijzen. Hij zal ook ingaan op het vrijwilligersbeleid en de samenstelling van de parochie, waar veel parochianen een migrantenachtergrond hebben.

Affiniteit

De Kringen van kerken zijn zeven jaar geleden gevormd, als jaarlijks terugkerend aanbod om mensen die leidinggeven in een kerk affiniteit te laten houden met zusterkerken. De plaats van samenkomst wisselt en sluit aan bij een accent dat in het programma wordt aangebracht. De Kring van kerken Flevoland was 13-10-2023 bij de kerk van Jezus Christus van heiligen der laatste dagen; was 7-10-2022 bij Omroep Flevoland; en was 30-09-2021 bij Provincie Flevoland. De Kring van kerken Overijssel was 06-10-2023 bij het Oversticht, was 03-10-2022 bij RTV-Oost, en was 01-10-2021 bij Provincie Overijssel.

Mensen die erbij willen zijn dit jaar, kunnen zich vooraf opgeven via k.vanderkamp@protestantsekerk. Dan krijgen ze een agenda toegestuurd en wordt er in de catering rekening gehouden met hen.