Theatervoorstelling met Bas Ragas naar Kampen, Steenwijk en Hardenberg


Na een eerste seizoen van 50 voorstellingen gaat de theaterproductie ‘In Gods naam’ in reprise met een nieuwe reeks voorstellingen in het najaar van ’24. In de regio Overijssel/Flevoland staat Bas Ragas op 3 oktober in de Theater De Voorveghter in Hardenberg, op 23 oktober in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk en op 26 november in de Stadsgehoorzaal in Kampen.

Bij deze voorstellingen werkt de organisatie samen met lokale gemeenten. ‘Het is een unieke kans om buiten de muren van het kerkgebouw iets te delen van de waarde van de Bijbel in het leven van vandaag’, aldus medewerker Levi van der Sluijs in een toelichting. ‘We zoeken per voorstelling naar 4-5 gemeenten die hieraan mee willen doen. Voor een investering van €500 krijgen de gemeenten 40 kaarten (die verkocht mogen worden tegen een gereduceerd tarief, waardoor de kerken ook nog eens hun investering terug kunnen verdienen), toegang tot alle promotiematerialen en denken we samen na over de inhoudelijke inbedding van de voorstelling in de gemeente(n)’.

Bas Ragas, Lieke van den Broek en Timo Menkveld vertellen in het programma verhalen uit de Bijbel. Het zijn verhalen die raken aan het leven van hier en nu. De makers van ‘In Gods naam’ willen met deze verhalen de breedte van de samenleving laten meeklinken.

Als er dus kerkenraden zijn in de classis die onder die voorwaarden willen meedoen, kunnen ze zich melden bij de theaterproductie.

 

Contactgegevens voor kerken: Nachtzon Media, via productie@nachtzonmedia.nl of persoonlijk naar Levi van der Sluijs via 06 820 167 23.

Alle data: https://petrus.protestantsekerk.nl/evenementen/bas-ragas/