Foto: Nazit van dovenpastoraat in Dronten

Dovenpastoraat Gelderland Noord (Flevoland) zoekt bestuurders


Het Interkerkelijk Dovenpastoraat voor Flevoland (onderdeel van Gelderland Noord) zoekt vrijwilligers om het werk bestuurlijk te verankeren. Men doet in het jaarverslag over 2023 een ultieme poging om nieuwe vrijwilligers te vinden. De oproep gaat met name richting de deelnemende kerken: Protestants, Christelijk-Gereformeerd en Nederlands-Gereformeerd.

Het dovenpastoraat verzorgt via professionele medewerkers onder meer persoonlijk pastoraat en kerkdiensten. Het pastoraat komt niet in mindering op het gemeentelijke pastoraat in algemene zin. Diensten kunnen ook gecombineerde diensten zijn, dus deels gericht op mensen met een adequaat gehoor, deels gericht op dove gemeenteleden. In 2023 is er zo’n gecombineerde dienst geweest in bijvoorbeeld Dronten.

Het interkerkelijk dovenpastoraat van Gelderland – Noord werkt geregeld samen met het interkerkelijk dovenpastoraat van Overijssel. Zo was er in 2023 een gezamenlijke kerstviering in Nunspeet en er was een gezamenlijke startzaterdag in Kampen.

Voor een impressie van het jaarverslag van Gelderland – Noord / Flevoland: https://www.doofenkerk.nl/organisatie/regionale-organisatie/.
Voor een impressie van Overijssel, zie: IC Overijssel - Interkerkelijke Dovenpastoraat
Voor een overdenking speciaal gericht op doven zie een filmfragment met ds. Kees Smit (onder meer werkzaam in Gelderland-Noord): https://www.youtube.com/watch?v=dGHGw_UBhpo&t=2s